Vintage

Quan parlem de VINTAGE, tendim a associar la paraula a qualsevol “objecte antic, de disseny i una factura de qualitat “, un mot que relacionem amb un món molt concret que va dels anys vint als anys cinquanta del passat segle XX.

Sota el títol de VINTAGE, presentem un espectacle, que és un viatge a una altre època, a les entranyes d’un gènere, una manera de fer màgia clàssica, però des d’un punt de vista diferent i a partir d’una dramatúrgia poc convencional.

Els fantasmes d’un mag i el seu ajudant estan condemnats a passar a l’eternitat fent màgia, a repetir una sèrie de números, a mantenir una actitud i una manera de fer. Estan atrapats en un espai del que no en poden sortir ni en sortiran, per més que ho intentin. Fan el que més els agrada i ho faran “ad aeternum”. Són al cel i són a l’infern. Són com personatges d’una pel·lícula en blanc i negre, hostatges eterns d’un enquadrament, d’un gran moment, frase o número. Però no estan sols… Una essència misteriosa que viatge amb el mobiliari de l’espectacle, els vigila, de ben a prop.

L’Edgard, un mag nord-americà enamorat del seu ofici, i en Soule, un ajudant que prefereix els números de cant per sobre totes les coses, tenien un somni en vida; Haber representat els seus espectacles en els cinc continents. El dia de la seva mort en una sala de festes, l’any 1930 a Budapest, només havien treballat en dos, Amèrica i Europa.